Historian

Introduktion
Idén NoGo föddes för länge, länge sedan. Faktiskt föddes den hösten 1998, på en maillista som styrdes av en viss Pontus Ullgren, som för övrigt bör tackas för allt han gjord för Neotech.
Det började snackas om att det behövdes en ordentlig sida till Neotech, något i stil med vad de största Eonsidorna var för Eon. Efter ett tag bildades en grupp som var beredda att arbeta på sin vision. Efter att jag (Martin Fröjdh) kollat ordlistan i N1 fann vi det utmärkta arbetsnamnet till vårt projekt: NoGo. För att citera Neotech:s grundbok, s 215:

"No-go: Ett ställe där man av hälsoskäl inte bör befinna sig."

Starten
Idéerna började bearbetas och projektet formades alltmer ur hobbyentusiasmens djupa skuggor. Det bestämdes att jag skulle vara webmaster och projektledare, och jag började fila på ett utseende. Det ändrades många gånger över årsskiftet, och allt fler idéer uppkom, även material började komma in. Så, första mars 1999, släpptes NoGo för första gången för allmänheten, liggandes på en Linuxserver ståendes i Trollhättan. 3.0 var det fina namnet för den versionen.
Efter lite "reklamarbete" började folk komma till sidan. Det vi förstod snabbt var att vi hade alldeles för lite material. Det jag förstod var att entusiasmen från de andra i gruppen tyvärr började dö ut, redan. Vi hade samarbetssvårigheter.
Så fortsatte NoGo. Alltfler idéer och fler besökare genererade mer och mer arbete, samtidigt som de andra i gruppen gjorde allt mindre. Till råga på allt kraschade vår server obönhörligen, och nästan varje krasch tajmades perfekt in på ett nytt versionsläpp.

Genombrottet
Det stora genombrottet för NoGo var (kanske) när vi gick ihop med AlfaWeb och bildade deras officiella Neotechsida. Det skedde ganska snabbt efter släppet av 3.0, och visionerna för NoGo och AlfaWeb var många och stora. Dock hände det inte mycket. Jag började märka att även AlfaWebs servrar kan krångla på de mest opassande tillfällena.
Intresset från besökarna började även det rinna ut i sanden. Då blev det sommar...
Sommaren tecknade NoGo:s fall och pånyttfödelse. Jag hade nästan inga möjligheter alls att uppdatera sidan under sommaren, de i gruppen som jag gett arbete hade inte heller haft någon tid. Under sommaren kraschade även vår server för gott och var nere flera veckor i sträck.

Renässansen
Så, NoGo:s renässans kom när jag kom hem från sommarstället, förfärades av alla problem och började ta tag i grejer. AlfaWeb-samarbetet fördjupades, mer material kom, jag började skriva mer själv, NoGo lämnade Linuxservern för Telia och NoGo som projekt löstes upp och jag blev ensam ansvarig.
Hösten passerade och allt gick fint. Inget tekniskt krångel, och uppdateringarna var många och stora. Det började bli tydligt att NoGo klarade sig "på egen hand". Därför bröts under julen 1999 samarbetet med AlfaWeb. Brytningen berodde främst på att NoGo inte hade upplevt något egentligen utbyte med AlfaWeb och att samarbetet rent allmänt krånglat redan från början. Med stor tur fann jag ett nytt ställe att förlägga sidan. En Linuxserver i Lund, tillhörandes den eminente Puffpappan! Servern har i stort sett aldrig krånglat under tiden NoGo legat på den, och det tackar jag för. I samma veva togs ett nytt stort steg, NoGo blev en egen domän, under adressen www.nogo.nu. Allt detta lades till en stor utseendeförändring och en massa nytt material. NoGo var på sin topp.

Fortsättningen?
Under våren strömmade uppdateringarna in. Men framåt sommaren syntes en tydlig trend. Uppdateringsfrekvensen sjönk stadigt. Och det berodde på mycket. Främst att jag började skriva för Neogames, men även mycket annat. Under sommaren 2000 uppdaterades sidan inte alls, och tyvärr blev höstens början inte en ny renässans. Förvisso blev det lite ordning på sidan, och uppdateringarna började komma in, om än sällan, men än så länge har NoGo inte kommit upp till den glans den utstrålade under början av året.

Disclaimer
Den här berättelsen är skriven av Martin Fröjdh. Den skall betraktas med glimten i ögat. Projektgruppen NoGo har givetvis hjälpt till jättemycket, och vi samarbetar fortfarande. Vi tackar även för Trollhätteservern, men den stjälpte tyvärr mer än den hjälpte. Och inget ont om AlfaWeb, men AW är tyvärr en mycket inaktiv sida.Webproduktion av Martin "RipperDoc" Fröjdh.
Kontakta oss på ripperdoc@telia.com.
Copyright © NoGo 1998-2001.
Alla rättigheter är reserverade.