Projekt INKA

Denna text är tagen från Projekt INKA på www.rollspel.nu. Läs mer där.

Projektgrupp för levande kampanjvärldar
Codex - www.rollspel.nu har startat en projektgrupp för ett lite annorlunda och visionärt projekt. Det kallas INKA, och står för INteraktiva KAmpanjvärldar. Det innebär att projektet genom internet, med hjälp av Codex, skall skapa sidor (s.k. domäner) som har interaktiva kampanjvärldar. Vill du veta mer, läs nedan och sedan vidare i FAQ:en som du når på menyn till höger.

Världarna
Dessa världar skall verka levande, och spelare och spelledare över hela landet skall kunna bidra med sitt. Spelgrupper ska kunna skicka in krönikor på vad som hänt som läggs till den stora kampanjvärlden, man ska kunna skicka in nyheter, det ska finnas stora databanker av äventyr, platser och personer som har en tydlig länk till händelser i kampanjvärlden. I framtiden kan även stora multikampanjer anordnas, med kanske tiotalet spelgrupper över hela landet, som kan tänkas sluta i spektakulära avslut på konvent, där deltagarna kan samlas. Världarna kommer vara både kommersiella och övriga. Vi kanske till och med gör nya världar om det finns intresse.

Projektet
Projektgruppen skall planera och utveckla INKA, vilket främst kräver idékläckare. Men även grafiker, programmerare (PERL/CGI), webdesigners och framförallt fantasirika rollspelare. INKA skall utvecklas som ett allmänt system, som sedan kan appliceras på valfri kampanjvärld. Sedan får varje kampanjvärld en egen sida på www.rollspel.nu som sköts av en eldsjäl inom området, med god hjälp av resten av Codex- och www.rollspel.nu-redaktionen. Vi har även stora förhoppningar om att få officiellt stöd till åtminstone flera av kampanjvärldarna.

Projektgruppen
Vi kommer försöka hålla projektgruppen ordnad. Det är ingen idé att vara med om man inte vet att man verkligen kan bidra med något, men man får gärna höra av sig för att få reda på mer. Vi kommer inte heller ta in alltför mycket folk. Om man gått med och inte gör någon nytta kommer man också åka ut (även om vi inte är särskilt hårda med sådant).
I inledningsskedet av projektet kommer vi mest jobba med utveckling av själva projektet. Sedan kommer de separata kampanjvärldarnas domäner utvecklas.

Diskussion
Vi har öppnat ett forum för diskussion inom projektet. Där kommer huvuddelen av projektet fortgå. Blir man medlem i projektet får man tillgång till forumet.

Integration
INKA är mycket beroende av integration med andra system. INKA kommer dela www.rollspel.nus: artikel- och backwebbsystem. INKA kommer kunna få support från www.rollspel.nu och från Codex. Även hoppas vi att vi får hjälp av samarbetssidorna och rollspelsföretagen.

Intresserad?
Vill du veta mer om projektet? Maila då till ripperdoc@telia.com. Vill du vara med i projektet? Skicka i sådana fall ett mail, märkt 'INKA', till projektledaren Martin "RipperDoc" Fröjdh, ripperdoc@telia.com. Skriv i mailet vad du kan göra för projektet (hänvisa gärna till ett arbetsprov) och skriv även vilken eller vilka rollspelsvärldar du helst vill arbeta med. Det är även viktigt att du är registrerad på forumet och att du anger ditt användarnamn. Givetvis vill vi även ha ditt riktiga namn.Webproduktion av Martin "RipperDoc" Fröjdh.
Kontakta oss på ripperdoc@telia.com.
Copyright © NoGo 1998-2001.
Alla rättigheter är reserverade.