Detta är en arkiverad version av nogo.se

NoGo Wiki - flygplanstillverkare

Pilot
Här kommer ett par korta beskrivningar av flygplanstillverkare som kan lämpa sig i modulen. Fyll gärna i eget och skriv en kommentar vad ni gjort.

'''Mitsubishi''' *
Mitsubishi är, förutom Japans absolut största företag, urtypen för ett megaföretag och har verksamhet inom i stort sett alla brancher i industi- och finanssektorn, aerospace är inte undantaget. Mitsubishi tillverkar stridsflyg till Japans och ett flertal, med Japan allierade, asiatiska länders militärmakter. Inom civilflyget har de överljudsplan som säljer bra, men har i övrigt svårt att mäta sig med jättar som Boeing och Powerdyne. Riktigt utmärkande är Mitsubishi däremot på rymdteknologi. De tillverkar raketer och rymdflygplan som tar sig upp i omloppsbana, interplanetära rymdfarkoster och hela rymdstationer. Mitsubishi var ensam kontraktör till byggandet av den japanskägda Freeport.
Kända modeller:

'''Joulianta''' *
Kända modeller: VKP-4, VKP-5, J-48 Jaktfalken, JAS-43 Falken

'''Boeing'''
Kända modeller:

'''Airbus'''
En stor flygplanstillverkare som är baserat i EF-delstaterna Frankrike, Tyskland och Spanien. Företaget började som ett statsstött samarbetsprojekt mellan Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Spanien i slutet på 1960-talet för att möta konkurrensen från de stora amerikanska tillverkarna. 2006 bestämde sig det engelska företaget för att dra sig ur och därmed så var inte Storbritannien med i projektet längre. Airbus tillverkar passagerarflygplan i en mängd klasser, rymdflygplan samt militära transportplan. Airbus gav sig även in på vektorjets i slutet på 20-talet men det resulterade i att Powerdyne avknoppades och Airbus egen verksamhet lades ner.
Kända modeller:
Ska bort iom att de blivit uppköpta av Powerdyne


'''Antonov (Антонов)''' *
En Ukrainsk flygplanstillverkare som endast tillverkar gigantiska transportplan avsedda för militärt och civilt bruk. Antonov är även ägare till fraktbolaget med samma namn, som endast flyger med Antonovs egna flygplan och ett fåtal rymdflygplan. Dessutom är företaget ett av världens få flygplanstillverkare som inte har blivit uppköpt av någon jätte eller megaföretag.
Kända modeller:

'''Sukhoi (Сухой)''' *
Sukhoi är en statligt ägd flygplanstillverkare i Socialistiska Sovjet Republiken Sibirien (SSRS). Företaget, som egentligen heter Sukhoi Design Bureau, var tidigare ett privatägt bolag men övertogs av staten efter Uralkriget och SSRS bildande. Sukhoi tillverkar främst kort- och medeldistansflygplan och stridsflygplan. Den mesta av försäljningen går till SSRS:s flygvapen och nationella flygbolag Aeroflot – Siberia Airlines samt till fattiga länder som SSRS stödjer. På sistone har Sukhoi börjat genomföra en hel del forskning och teknikutveckling inom aerospacesektorn tillsammans med megaföretaget MQE på begäran av den Sibiriska staten.
Kända modeller: Su-57 Raven

'''Tupolev(Туполев)'''

'''Ilyushin(Илью́шин)'''

'''Cessna'''

'''Gulfstream'''

'''MosCorp''' *
MosCorp är ett enormt och mycket välkänt megaföretag som efter Rysslands kollaps haft verksamheten utomlands men nu börjar återvända till hemlandet. MosCorp är aktivt inom en mängd sektorer och aerospace är inte undantaget. Förutom rymdfarkoster och vektorjets så tillverkar de även trafikflyplan under den anrika namnet Tupolev, vilket MosCorp införlivade i organisationen på 30-talet. MosCorp är kända för sina bärraketer och lyftsystem.
Kända modeller: Energia II

'''Powerdyne Aerospace'''
Ett franskt aerospaceföretag som huvudsakligen tillverkar olika former av vektorjets. I deras produktserier finns både militära och civila farkoster. Storsäljaren inom det militära segmentet, men som även finns i polisiära versioner, är Powerdynes vektorjet Streetfighter som är utvecklad för strid i städer. Företaget bildades i slutet på 20-talet av ett antal avhoppade ingenjörer efter en intern juridisk tvist hos Airbus. Powerdyne mer än dubblerade sin verksamhet när de köpte upp helikopter och vektorjettillverkaren Eurocopter från det havererande EADS på 30-talet.
Kända modeller: Streetfighter
Finns en ny version av powerdyne.

swazze - de konstiga siffrorna är ryska bokstäver som finns med i min Wordfil :P
Bastardo - Hmmm fast vi kanske ska fundera på att skippa det mesta av kyrilliskan, iofs kan vi ha kvar längre och viktigare ord osv som regelrätta namn. Kruxet är nämligen att vårt standardtypsnitt inte stödjer kyrilliska alfabetet, något som gör att jag måste skifta till typ arial eller något annat varje tillfälle man matar in en ny främmande symbol.
swazze - Ja kyrilliskan är väll inget högprioriterat. Men den ligger ju kvar i orginalfilerna så det är ju inga problem att komma åt den igen ifall vi skulle ändra oss i framtiden
swazze - Sukhoi skulle ju kunnas ha blivit uppköpt av MQE (till viss del iaf) för att göra allt lite mer Neotech. För jag har märkt själv samt fått kommentarer av Ripperdoc att allt inte är så passande för världen.


swazze - det e * som gäller här med.
Last change: 11-08-31 14:58 | Locked Page | Help | Home | Recent Changes |